آموزش علوم ،دامپزشکی ،بهداشت وسلامتی،پزشکی -vet

هوالفتاح العلبم - اطلبوالعلم من المهد الی لحد

آموزش علوم ،دامپزشکی ،بهداشت وسلامتی،پزشکی -vet

هوالفتاح العلبم - اطلبوالعلم من المهد الی لحد

آب کردن چربی شکم- کوچک شدن شکم - کمر باریک-تناسب اندام وکاهش وزن

بسم الله الرحمن الرحیم 

سلام علیکم 

خوش آمدید 

 

چاقی - لاغری - اندام متناسب و.... 

اینها مسائلی است که در زمان حاضر هرکدام ذهن عده ای از مردم را به خود مشغول کرده است و وقتی در این خصوص مطلب تازه ای عرضه می شود توجه عده زیادی را به خود جلب می کند. حتما شما هم تاکنون چندین مرتبه با این بحث ها مواجه شده اید. برخی به دلیل چاقی ، برخی به دلیل کمبود وزن و برخی هم به دلیل  توزیع نامناسب چربیها دربدن مثل بزرگی شکم اقدامات خاصی را دنبال   وحتی گاهی به پزشک مراجعه می کنند . حتی کسانی که از هرنظر اندام مناسبی دارند هم اگر این اندام را به حال خود رها کنند ، به زودی به جمع کسانی که دربالا به آنها اشاره شد خواهند پیوست. 

گذشته از میزان غذای مصرفی ، ارث ، نوع شغل وتحرک عوامل دیگری دراین زمینه نقش بازی می کنند که از آن جمله می توان به عوامل زیر اشاره کرد: 

 عادت های غذایی 

 غذا های در دسترس 

 تعداد وعده های غذایی  

 آموزش ها

 اضطراب  

 مرتب بودن زمان غذا خوردن  

تعداد و نوع میان وعده ها

 نقش اطرافیان و محیط 

 نوع ومیزان ورزش   

سن 

عملکرد مناسب هورمونها

 مدت زمانی که بر سر سفره حضور داریم   

چگونگی شروع وخاتمه غذا 

وضعیت دستگاه گوارش 

رعایت بهداشت و سلامتی عمومی  

بیماریهای مزمن  

میزان مواد غیرقابل هضم غذا(فیبر)

لذت بردن از غذا  و غذا خوردن 

میزان سرگرم بودن به کارهای دیگر  

میزان استفاده از چربی های جامد، حیوانی 

 میزان معلومات عمومی   

بو،صدا، رنگ وسایر عواملی که براشتها تاثیردارند 

کمبود مواد مغذی مورد نیاز بدن   

خواب مناسب 

دارو 

الکل ومواد مخدر 

غذاهای آماده

اما شاید  تحقیقات کمتری درخصوص نقش عوامل زیر دراختیارباشد:

نقش شغلهای مدیریتی و پراسترس

سفره آرایی  

امنیت شغلی یابیکاری 

ایست ورزی

شریک کردن دیگران در غذا 

خاموش کردن تلویزیون  و صحبت نکردن هنگام غذا خوردن

شروع کردن غذا با نام خدا و توجه به نعمتها در تمام مدت غذا خوردن 

روبه قبله بودن و شکر  

سواد  

مطالعه

نشستن روی زمین یا پشت میز 

کارهایی که قبل یا بعد از غذا انجام می دهیم 

تاثیر متقابل غذا هایی که در یک وعده غذایی خورده می شوند 

مقدارجویدن غذا 

نقش بزاق کافی برهضم غذا  

ظرف غذا (حجم ، جنس، زیبایی و...)

نوع و روش پخت غذا

اهمیت قائل شدن برای سلامتی وظاهری مناسب   

توجه کردن به مشکلاتی که در سنین بالا برای برخی افراد بوجود می آید

روزه داری  

خام خواری 

مایعاتی که قبل ، همراه وبعد از غذا خورده می شود  

غذاهای رژیمی 

سابقه ای که از مصرف غذاهادر وعده های قبل داشته ایم 

تقوا،توجه به اسراف وتبذیر و گناه قلمداد کردن مصرف بی مورد غذا 

بهداشت مواد غذایی 

 دمای هوا و نقش برمیزان سوخت وساز بدن 

کمبود وقت غذا خوردن 

تعارف    

تنبلی   

تجملات 

مصرف مواد مانده وتاریخ گذشته 

اعتماد به مواد غذایی رژیمی به جای داشتن رژیم غذایی مناسب

 اما برای اصلاح وضع موجود آنچه که معمولا مورد غفلت قرار می گیرد اراده است. برای شروع یک برنامه غذایی مناسب ، ورزش مناسب ، نداشتن اضطراب و... قدم اول آگاهی کافی وقدم دوم اراده خوب می باشد . در چنین شرایطی مسلما آنچه که ایجاد خواهد شد، تغییر در نوع زندگی است ونه فقط تغییر غذا یا میزان  ورزش  روزانه!  

دوستی که مدتی در یکی از کشورهای پیشرفته تر زندگی کرده بود می گفت که در آنجا همه مردم برای حفظ سلامتی خود مدتی از روز را وقت می گذارند و بطور منظم می دوند.  

اینکه در اول بحث نقش آگاهی و اراده را مطرح کردم به همین دلیل است که همین دستور به ظاهر ساده چقدر می تواند نقش مهمی در تغییر  نوع زندگی مردم  داشته باشد . به عبارت دیگر وقتی که می بینیم بعضی سالها از شکل نامناسب بدن خود غصه خورده و کارهایی را هم انجام داده  ولی همچنان با حالت ایده آل فاصله دارند( وشایدهمچنان غصه می خورند!) ، می تواند به همین دلیل باشد که آگاهی و  اراده   کافی پشتیبان کار آنها نبوده است.برای هریک از موارد بالا می توان مطالب علمی متعددی را ارایه کرد مثلا در زمینه ارث، ازمن وشما در حال حاضر کارخاصی ساخته نیست   ولی اشخاصی که می خواهند ازدواج کنند ، می توانند از راهنمایی مشاور در انتخاب همسر استفاده کنند.(پس اینجا هم می شود کاری کرد!). مثال جالب دیگر عادت ها است ، مثلا کسانی هستند که در وقتی در جمع قرار می گیرند ، بصورت رقابتی غذا می خورند (یک جور چشم وهم چشمی) و شاید بصورت غیر ارادی تحت تاثیر محیط قرارمی گیرند و تعارفهای  معمول هم مزید علت شده و بدون آنکه بدنشان واقعا نیازمند غذاباشد به خوردن غذا وبعد ازآن دسر ادامه می دهند. جالب اینجاست که این افراد ، گناه چاق شدن خودرا گردن ارث می اندازند غافل از اینکه یک عادت جمعی (پرخوری) درهمه افراد این خانواده بوجود آمده و مشکل فقط ارث نیست .  بنابراین نباید افزایش یا کاهش وزن را یک مشکل ساده درنظر گرفت که مثلا فقط با نخوردن شام یا صبحانه حل شود ویا اینکه اگرچند دقیقه پیاده روی کنیم کار تمام است بلکه باید عادتها را تغییرداد تا نتیجه بخش باشد.گفتنی است تغذیه نوزاد ، کودک ، سالمند ، بیمار، و فردی که ورزش حرفه ای می کند مقوله ای است جدا که در اینجا اصلا به آن پرداخته نشده است.

به هرحال یکی از بیماریهای دوره کنونی افزایش وزن وچاقی است و به نوعی از بیماریهای تمدن محسوب می شود ودر ادامه به خبری که دریکی از منابع اینترنتی در این خصوص به نظرم جالب بود توجه فرمایید:

 

اخبار 
کد خبر : 33382تاریخ ارسال : 29شهریور1390 - 9:49 

چگونه شکم خود را کوچک کنیم؟



سلامت نیوز : چربی های دور کمر و ظاهر بدی که این چربی های اضافه به ترکیب بدن می دهند، ممکن است برای بسیاری از افراد آزار دهنده باشند. احتمالاً همه افراد دوست دارند کمری باریک، زیبا و منعطف داشته باشند. چنین خصوصیاتی علاوه بر اینکه نشان سلامتی فرد به حساب می آیند، مسلماً در ترکیب بندی بدن هم تاثیر گذار خواهند بود.

اما اگر شما هم یکی از افرادی هستید که از ترکیب کمر و پهلوهای خود راضی نیستید، دیگر نگران نباشید. برای رسیدن به اندام مورد نظر خود، کافی است در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

داشتن یک دور کمر متناسب با بدن، با انجام یک سری تمرین های ورزشی مداوم و مخصوص و داشتن یک رژیم غذایی مطلوب، امکان پذیر می شود. چربی اضافه انباشته شده دور کمر می تواند زنگ خطری برای سلامتی افراد باشد. به عنوان مثال افرادی که دچار بیماری های عروق کرونری هستند، در صورت داشتن چربی اضافه دور کمر، بیشتر در معرض خطر مرگ قرار دارند. علاوه بر این داشتن یک کمر متناسب برای خانم ها یک فاکتور جذابیت و زیبایی محسوب می شود.

تحقیقات نشان می دهند، کمری باریک، که بدن را به شکل ساعت شنی در می آورد، نسبت به سایز سینه معیاری بهتر از جذابیت و زیبایی در خانم ها محسوب می شود.

گرچه شکل و شمایل ظاهری شما متاثر از ژنتیک تان است، اما در صورت داشتن برنامه غذایی نادرست و یا نداشتن تحرک کافی نمی توانید ژنتیک را به طور کامل در داشتن اندام نامتناسب مقصر بدانید. دور کمر حدود ۸۱ تا ۸۹ سانتیمتر نامتناسب محسوب می شود. اما خبر خوش این است که هر شخصی با هر شکل اندامی قادر است مقداری از چربی های اضافه دور کمر خود کم کند.

در ادامه به سه قدم موثر در کاهش چربی های دور کمر اشاره می کنیم.

قدم اول: رژیم غذایی خود را تغییر دهید

کاهش کالری دریافتی برای سوزاندن چربی های اضافه بدن خود امری موثر محسوب می شود. اما در کنار آن شما می توانید با انتخاب بعضی غذاها نیز چربی های دور کمر خود را نشانه گرفته و به شکل مطلوبی کاهش دهید.

به عنوان مثال در یک مطالعه علمی، افرادی که از حبوبات کامل به جای حبوبات تصفیه شده (به همراه ۵ وعده میوه و سبزیجات، ۳ وعده لبنیات کم چرب، ۲ وعده گوشت بدون چربی، ماهی یا مرغ) استفاده می کنند، موفق به سوزاندن مقادیر بیشتری از چربی های اضافه دور کمر خود می شوند. چند نکته دیگر عبارتند از:

-چربی های بهتر مصرف کنید. تحقیقات نشان می دهند که یک رژیم غذایی با چربی های ساده اشباع نشده مانند آووکادو، آجیل، دانه ها، سویا و شکلات، از انباشته شدن چربی در ناحیه کمر جلوگیری می کند. در همین زمینه می توانید «چهار چربی خوردنی» را مطالعه کنید.

-از خوردن چربی های ترانس که اغلب در مواد تهیه شده از روغن های هیدروژنه مانند مارگارین، کلوچه و بیسکوییت یافت می شود، اجتناب کنید. این مواد به افزایش چربی های دور کمر و شکم کمک می کند.

-در رژیم غذایی خود از مواد فیبردار استفاده کنید. فیبرهای قابل حل مانند سیب، جو دوسر و گیلاس، سطح انسولین را پایین می آورند و منجر به افزایش سرعت سوختن چربی های دور کمر می شوند.

قدم دوم: از تمرینات ورزشی مناسب کمک بگیرید
-به روی شکم دراز بکشید و کمی از زمین فاصله بگیرید، سپس بر روی آرنج دستان خود در حالی که به سطح زمین نگاه می کنید تکیه کنید. عضلات شکم خود را محکم به درون منقبض کنید. در این حالت باسن شما به طرف پایین و کمر صاف قرار می گیرد. سعی کنید تا حدی که می توانید در این وضعیت بمانید و از قوس دادن به کمر جلوگیری کنید. این حرکت را ۳ تا ۵ بار در روز و هر دفعه به مدت ۳۰ ثانیه تکرار کنید.

-بر روی یک سطح راحت روی بازوی سمت راست خود دراز بکشید و پاهای خود را به سمت بیرون کشیده و پای راست را روی پای چپ قرار دهید. در این حالت آهسته باسن خود را از زمین جدا کرده و به سمت بالا بکشید. سعی کنید وزن خود را بر روی بازوی راست و پاها به مدت ۱۰ تا ۱۵ ثانیه تحمل کنید. این تمرین را برای هر سمت بدن ۵ بار تکرار کنید.

-در حالی که پاهای شما به اندازه ۸ تا ۹ اینچ فاصله دارند، به حالت نیم خیز قرار بگیرید و بازوهای خود را به سمت جلو بکشید. این حرکت را ۱۵ تا ۲۰ بار و هر بار به مدت ۵ تا ۱۰ ثانیه انجام دهید.

-در حالی که یک دست خود را به کمر زده اید، دست دیگر را بالای سر برده و تا جایی که می توانید به سمت مخالف بکشید. در این حالت بدن به صورت اریب قرار می گیرد.

-روی یک نیمکت بنشینید. زانوهای خود را به سمت شکم خم کرده و در حالی که کم کم پاهای خود را از زمین جدا می کنید بدن خود را نیز به عقب متمایل کنید. در این حالت که عضلات شکم منقبض می شود کمر خود را نیز آهسته به راست و چپ بپیچانید. این حرکت باعث انقباض و کشیدگی عضلات شکم می شود.

هنگام انجام حرکات ورزشی می توانید از ابزارهای کمکی نیز بهره بگیرید که در ادامه به چند حرکت مفید با استفاده از این ابزارها که به کوچک شدن دور کمر شما کمک می کند اشاره می کنیم:


-از دمبل استفاده کنید. در حالی که صاف ایستاده اید و با هر دست یک دمبل را برداشته اید، دستان خود را از دو طرف بدن به صورت صاف از خود دور کنید و کمی نگه دارید. ۴ مرتبه در هر روز و هر بار به تعداد ۱۰ دفعه این حرکت را انجام دهید. این حرکت ضمن تقویت عضلات شانه و گردن باعث پهن ترشدن این عضلات شده ودر نتیجه کمر باریکتر بنظر می رسد.

-بر روی زمین صاف ایستاده و با دست راست دمبل را بردارید و دست چپ را به کمر بزنید. کم کم بدن خود را به طرف راست متمایل کرده، بازو و دست راست را آویزان کنید و به مدت ۵ ثانیه در این وضعیت باقی بمانید. همین حرکت را با دست چپ نیز انجام دهید.

-هر روز به مدت ۱۰ دقیقه از حلقه لاغری استفاده کنید. این حرکت علاوه بر ایجاد شور و نشاط بچه گانه در شما، کمک شایانی به کاهش چربی های دور کمر می کند.

قدم سوم: از انجام تمرینات ورزشی لذت ببرید
ورزش کردن را به تدریج آغاز کرده و ادامه دهید. معمولا اشتیاق افراد در شروع یک رژیم ورزشی جدید باعث می شود که فرد در ابتدا همه تمرینات را پشت سرهم و بشدت انجام دهد. این شدت عمل دیر یا زود منجر به خستگی و سرخوردگی فرد (قبل از دستیابی به نتیجه مورد نظر) در انجام تمرینات خواهد شد. بنابراین پیشنهاد می شود بجای انتخاب یک برنامه شدید ورزشی، تعدادی از تمرینات را انتخاب کرده و به دفعات کم در طی روز انجام دهید و به تدریج افزایش دهید.

-در یک دفترچه یادداشت تمریناتی که انجام می دهید و روند پیشرفت خود را ثبت کنید. به این ترتیب هرگز از انجام این تمرینات احساس خستگی نخواهید کرد و بتدریج نتیجه مطلوب را در کمر و اندام خود خواهید دید!

-شرایط مناسب و راحت را هنگام انجام تمرینات برای خود فراهم آورید. پوشیدن لباس مناسب، همراه داشتن بطری آب و یا حتی گوش دادن به یک موسیقی مناسب می توانند کمک کنند که تمرینات را با انگیزه و هیجان بیشتری انجام دهید.

-تمرینات یوگا را در برنامه ورزشی خود بگنجانید. یوگا در کاهش چربی های دور شکم و تقویت عضلات آن تمرین مناسبی است و خصوصا اگر به صورت دسته جمعی انجام گیرد هیجان و لذت بیشتری به همراه خواهد داشت.

-هنگام انجام تمرینات تنفس را فراموش نکنید! بیشتر افراد حین ورزش کردن، برای داشتن تمرکز در انجام صحیح تمرینات خصوصا تمریناتی که عضلات داخلی را درگیر می کنند، نفس کشیدن را فراموش می کنند و این منجر به سفتی بدن و خستگی زودرس می شود.

***

با رعایت رژیم غذایی مناسب و انجام ورزش هایی که در این مطلب توصیه شده، تنها با اندکی پشتکار به سایز و اندام دلخواه خود خواهید رسید.
 

http://www.shahrekhabar.com/newsview.jsp?rt=medical1316499540068417 

منبع:نشریه اینترنتی سالم زی

6 عادت غذایی سالم برای کاهش وزن  

اگر می‌خواهید در رژیم شکست نخورید...


 سایر مطالبی که می توانید برای مطالعه بیشتر به آنها مراجعه کنید: 

چگونه چاقی ران را ازبین ببریم 

چرا با کم خوری لاغر نمی شویم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد